Børnenes ”beskytter” fylder 70

I 70 år har Børnenes Kontor gjort en forskel for århusianske børn fra udsatte hjem. Det bliver markeret på Gågaden og på  Aarhus Rådhus fra 1. til 3. marts

Gennem 70 år har Børnenes Kontor i Aarhus været med til at sikre, at tusindvis af børn i de fattigste århusianske hjem har kunnet holde juleaften med både mad og  gaver.

Også barndommens ferieminder er for mange voksne tæt forbundet med Børnenes Kontors hjælp til ferier, hvor bybørn har fået mulighed for et ophold hos landbofamilier eller på en af Børnenes Kontors feriekolonier.

Og sådan er det stadig. For selv om meget har ændret sig siden Børnenes Kontor blev etableret i 1944, er der stadig børn, der har brug for hjælp til en bedre barndom.
- Specielt mange enlige forældre har svært ved at finde penge til at give børnene det, vi i dag betragter som en normal barndom med juleaften og muligheden for at komme på ferie. Derfor er behovet for hjælp bestemt ikke blevet mindre med årene, og derfor er Børnenes Kontor også stadig en meget vigtig organisation for mange børn, siger Børnenes Kontors daglige leder, Jørgen Brixen.

Børnenes Kontor i Aarhus bruger således årligt mellem 500.000 og 750.000 kroner på at hjælpe udsatte eller syge børn.

Penge der både kommer fra donationer fra private, virksomheder og fonde, men ikke mindst fra Børnenes Kontors 8 pølsekiosker rundt omkring i byen.
- Pølsesalget er meget vigtigt for Børnenes Kontor. Både fordi det giver penge til vores humanitære arbejde, men også fordi det giver en daglig synlighed omkring Børnenes Kontor, fordi pølsekioskerne ligger rundt omkring i midtbyen, siger Jørgen Brixen.

Og netop fordi pølsesalget er af så stor betydning for Børnenes Kontor, vil jubilæet blive markeret ved, at ”sælge” pølser på Gågaden den 1. og 2. marts. Salget sker fra en gammeldags pølsecykel, som dem, der blev brugt, da pølsesalget blev introduceret i Aarhus. Også priserne vil være skruet tilbage til dengang.

Den mere formelle fejring af jubilæet sker på Aarhus Rådhus mandag den 3. marts, hvor organisationens venner, medlemmer, sponsorer og forretningsforbindelser vil være meget velkomne til reception mellem klokken 13.00 og 15.00.

For yderligere information, kontakt daglig leder af Børnenes Kontor,   Jørgen Brixen tlf. nr. 86 14 99 01Ønsker du at støtte Børnenes Kontors arbejde, kan bidrag indbetales på bankkonto i Nordea,reg. nr. 2316 konto nr. 8129172682. Ønsker du skattefradrag for din donation, skal Børnenes Kontor Århus have oplyst dit personnummer.