Sommerferielejr 2017

Billede_001.JPG

D.10. juli var 28 forventningsfulde børn mødt op ved den gamle Brobjergskole for at komme på en uges ferie i den danske sommer på Børnenes Kontors lejr i Mariendal. Deltagerne i årets lejr var en blanding af ”gamle kendinge” og helt ”nye” børn i alderen fra 7 til 13 år. Vel vidende at vejrudsigten ikke lovede sol og høje temperaturer var der dog hos alle, samt hos de 8 ledere og køkkenpersonale, store forventninger til nogle dejlige dage sammen.

Efter endt indkvartering, morgenmad og udlevering af årets lejr T-shirts gik turen til Norsminde Havn, hvor der efter en, i nogle af børnenes øjne, lang tur langs stranden blev fanget krabber, tanglopper og småfisk. Sokol, vores køkkenchef, komme med overlevelsespakker i form af frugt og vand, så alle var friske til en gåtur hjem til ”fri leg”på den dejlige legeplads og hele grunden i det hele taget.

Ved aftenstid var alle dejligt trætte, så der var kun begrænset hjemve for et par af de mindste, denne hjemve var, som altid, væk næste morgen.

Tirsdag var bål- og snobrødsdag baseret på vores egenhjembragte brænde og Sokols dej. Dagens højdepunkt var dog besøget af miniheste ved Linda Rundé Abraham og hendes mand fra Odder. Børnene fik lov til at klappe og ae minihestene, ca. 90 kg, og de var alle begejstrede for køreturen rundt i sulkyen.

Onsdag gik ”den hemmelige tur” til Friheden, hvor de voksne ledere havde nok at se til med at holde øje med de eventyrlystne unge, der havde stor appetit på alle de balancenerveforstyrrende forlystelser. Alle kom dog igennem de 4 timers besøg i parken uden andet end lejlighedsvise oplevelser af rundtossethed og da der var samlingspunkt ved isboden var det naturligt at runde dagen af med en stor is.

Torsdag startede som Lego-dag, med stor aktivitet fra lille som stor og med en række flotte modeller som resultat af anstrengelserne. Der blev lagt et dejlig engagement for dagen, selvom spændingen var stor over for hvad/hvem aftenens overraskelse ville være. Det viste sig at være en dygtig tryllekunstner, der kunne tryllebinde både børn og voksne og som naturligvis også, som højdepunktet for underholdningen og alle finurlighederne, kunne præsentere en levende kanin. Der var stående applaus da vi skulle sige farvel til dagens overraskelse.

Fredag, den sidste hele dag, blev afsluttet med fest med en række muntre konkurrencer og lov til at gå sent i seng.

Gennemgående for hele ugen blev der spillet en masse fodbold og leget aktivt på legepladsen ud over at de voksne læste historier og spillede spil med hvem der måtte være interesseret og som toppen på det hele en masse god mad.

Lørdag eftermiddag var det nogle trætte børn (og voksne), der kunne sige farvel til hinanden og på gensyn næst år for de fleste, så gruppen af voksne er allerede begyndt at glæde sig til uge 28 i 2018, hvor vi ses igen.

 

På Børnenes Kontors vegne

Signe, Naja, Mikkel, Sokol, Jesper, Ulrik, Søren og Peter

 

Se flere billeder fra sommerlejren her (Tryk på billedet for at se det i fuld størrelse)Ønsker du at støtte Børnenes Kontors arbejde, kan bidrag indbetales på bankkonto i Nordea,reg. nr. 2316 konto nr. 8129172682. Ønsker du skattefradrag for din donation, skal Børnenes Kontor Århus have oplyst dit personnummer.