top of page

Mand med hjerte for unge skal hjælpe børn med svære vilkår

Troels Vestergaard (2).jpg

Efter 41 år hos Aarhus Kommune bliver Troels Vestergaard leder af Børnenes Kontor.

Skrevet af Hans Petersen

En ny leder begynder 1. januar på det århusianske Børnenes Kontor, der hjælper børn i nød samt økonomisk trængte enlige forældre med børn. 

Den 62-årige Troels Vestergaard blev valgt blandt 55 ansøgere og overtager den daglige ledelse i den humanitære organisation efter Hanne Lange, der har haft posten i lidt over fem år og selv har ønsket at holde op.

Det er noget af et spring, Troels Vestergaard tager. Han er ansat i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune og leder af drift og ressourcer i bibliotekerne. 

I 41 år har han arbejdet for Aarhus Kommune i mange forskellige job, siden 2002 i Aarhus Kommunes Biblioteker og lige nu på Dokk1, især med ansvar for bygninger og administration. Han var med i processen, da Hovedbiblioteket på Dokk1 og de lokale biblioteker blev lagt sammen. 

”Forandringer er spændende, og hos Aarhus Kommune har jeg hele tiden fået nye opgaver. Jeg har længe vidst, at jeg ville prøve noget andet, inden jeg skulle på pension og er klar til en ny udfordring med Børnenes Kontor,” siger Troels Vestergaard.

Han har haft store opgaver på havnefronten.

”Det har været spændende at være med på Dokk1 fra begyndelsen og op til nu, hvor det kører, som det skal,” siger Troels Vestergaard.

Med i ungdomsklubber

Han har hjerte for børn og unge og har i mange år været klubmedarbejder i forskellige ungdomsklubber. Da jobbet som leder af klubben i Sabro blev ledigt, overtog han det og bestred det fra 1987 til 2018. Han er stadig engageret i ungdomsklubberne og har over årene siddet i flere bestyrelser og arbejdet i klubberne i Lyngby, Skjoldhøj og Skt. Markus.

Troels Vestergaard er gift og har to børn og et barnebarn.

Pølsevogne og kaffebar

Børnenes Kontor er udadtil mest kendt for at drive syv pølsevogne i Aarhus og en kaffebar på Trøjborg for at tjene penge til driften. Lederen er den eneste ansatte med løn.

Organisationen uddeler blandt andet julehjælp til trængte familier, og det sker i år torsdag 21. december kl. 9-12 på Brobjergskolen. 

”Julehjælpen er en vigtig sag for Børnenes Kontor.  Ophold i sommerkolonien i Mariendal er også en væsentlig opgave. Her hjælpes børn, der ellers ikke kan komme på sommerferie, til et ophold, og begge vil jeg arbejde hårdt for,” siger Troels Vestergaard.

Hjælp til 900 børn

”Vi regner med omkring 500 ansøgere til juleuddelingen, og det gavner samlet cirka 900 børn,” siger Peter Locht, der er formand for Børnenes Kontors bestyrelse.

Han glæder sig over, at Lego hjælper år efter år, denne gang med 900 pakker. Og Bakken Bears sørger for en tøjbamse til hvert barn.

Flere hold med hver 25 børn kommer på en uges ophold i organisationens sommerlejr ved Mariendal Strand.

Hen over året bliver der delt cirka 130.000 kroner ud til enlige forældre med børn.

Store donationer

Børnenes Kontor kan glæde sig over donationer fra velmenende mennesker.

”Lige før jul sidste år fik vi to donationer på hver 300.000 kroner, og i år har vi for eksempel modtaget 18.000 kroner fra en 70 års fødselar, der frabad sig gaver,” fortæller Peter Locht.

Han glæder sig også over folks gavmildhed i hverdagen.

”Omkring 130.000 kroner får vi ind fra folk, som giver et beløb, når de besøger en af vores pølsevogne. Der kommer bidrag hver dag,” siger han.

Pølsevognene drives af forpagtere, og det giver Børnenes Kontor en samlet indtægt på 950.000 kroner om året. Andre penge kommer fra udlejning af ferielejren og fra Socialstyrelsen.

Børnenes Kontor har også afdelinger i København, Aalborg, Odense, Randers, Esbjerg og Horsens.

bottom of page